Wie is Frans Pol?

Ik ben Frans en geboren op 16 juni 1987. Ik kom uit een gezin met drie broers. Ik was de jongste vierde telg en groeide op aan de kruisstraat 1 in Ens. Van kinds af aan had ik al de droom om iets te gaan doen bij de Nederlandse Spoorwegen en het liefst werd ik treinmachinist. Door een ongeluk met vuurwerk op mijn 13e, kon ik dat helaas niet meer worden. Nadat ik er via stages achter kwam, dat ik in andere takken van sport bij de spoorwegen niet gelukkig zou worden, ben ik een andere passie gaan volgen. Op mijn 19de stopte ik vervroegd met mijn opleiding elektrotechniek en begon in 2006 aan de opleiding tot cameraman op het ROC Friese Poort in Drachten. In 2010 haalde ik hier mijn diploma voor en heb ik nog twee jaar journalistiek gedaan op de CHE in Ede. Tijdens mijn opleiding startte ik uit noodzaak FP Video. Mijn huidige werkgever Ruud van Schie kon mij vanwege reorganisatie niet meer plaatsen en hij adviseerde ook om FP Video te starten en mijn eigen bedrijf te beginnen. Dat deed hij, omdat ik in het jaar ervoor een bedrijfsfilm bij hem had gemaakt in het kader van een schoolopdracht. Hij zei letterlijk “Jij moet gaan doen waar je goed in bent“. Ik ontwikkelde mijn eigen logo en eigen website en dat ging op 23 januari 2009 allemaal online. Ondanks dat ik pas sinds 2012 fulltime aan mijn bedrijf werk, wordt deze datum nog steeds gezien als de start van mijn bedrijf.

MVO

Ik vind het belangrijk om wat voor de samenleving te doen en daarom hou ik mij bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo houd ik voor Dorpsbelang Ens de website en Facebookpagina bij. Ook kunnen diverse verenigingen uit Ens een vrijblijvend een beroep doen op mijn diensten. Zoals diverse activiteiten van de Ensyfairweek en tijdens het carnaval verzorg ik de opnames van de playbackshow en het smartlappenfestival, dat ik in 2017 zelfs won. Ook ben ik één van de vaste stadionspeakers bij Sportclub Genemuiden en ook JOEK kan op mijn stem rekenen tijdens de JOEK Autocross op Koningsdag. Voor alle activiteiten die ik doe voor mijn dorp doe, kreeg ik uit handen van de voorzitter Dorpsbelang in 2018 de vrijwilligersduim uitgereikt en werd ik uitgeroepen tot “vrijwilliger van het jaar 2017“.

Dutch Train Channel

Naast mijn activiteiten binnen FP Video, heb ik ook mijn eigen YouTube kanaal. Hier deel ik de passie die ik nog steeds heb voor het o.a. het Nederlandse spoor, met de rest van de wereld. Op het kanaal worden elke dag twee nieuwe video’s gepubliceerd. Hoe gek het misschien ook klinkt, het zijn voornamelijk spoorwegovergangen. Ook bruggen die open gaan en modelspoortreinen worden op het kanaal gepubliceerd. Het kanaal behoort tot één van de beste YouTube-kanalen van Nederland op dit gebied en dat heeft al tot het verkrijgen van de eerste YouTube Button geleid; de zilveren voor het behalen van 100.000 abonnees! Benieuwd naar het succesverhaal? Ik geef regelmatig lezingen voor evenementen en scholen hoe dit kanaal is ontstaan en hoe je zelf je eigen YouTube succes kunt starten! Nieuwsgierig geworden? Klik op onderstaande link en u wordt doorverwezen naar mijn YouTube kanaal.

https://www.youtube.com/dutchtrainchannel

Vuurwerkvoorlichting

In de maanden november en december, ga ik altijd langs bij basisscholen om kinderen voorlichting te geven over vuurwerk. Door mijn ongeluk op 13 jarige leeftijd, ben ik helaas ervaringsdeskundige. Deze negatieve ervaring wordt nu ingezet om nieuwe slachtoffers te voorkomen en kinderen te waarschuwen voor de gevaren van vuurwerk. De voorlichting die ik geef duurt precies één uur en zijn daarom makkelijk in het lesprogramma te plannen. De feedback die ik terugkrijg is dat ik energiek ben en het op een dusdanige manier weet te brengen, dat kinderen vanaf minuut één geboeid blijven luisteren. Tijdens mijn voorlichtingen wijs ik het gebruik van vuurwerk niet af, maar wordt wel geprobeerd om de kinderen te stimuleren veiligheidsmaatregelen te nemen en verstandig om te gaan met vuurwerk. Het geven van deze les is leuk, maar kan wel confronterend zijn. Daarom is de voorlichting geschikt voor kinderen die in groep 7 en 8 zitten. Voor deze vuurwerklessen wordt wel een kleine onkostenvergoeding gevraagd.

 

Ook een voorlichting bij u of uw kind op school? Neem dan voor meer informatie contact op via het contactformulier

 

Foto: Freddy Schinkel

Is uw interesse gewekt?

Neem dan gerust contact op om een vrijblijvende afspraak te maken.